Ridgrupp

LARS har en egen ridgrupp på Lund Civila Ryttarförening (LCR) som endast LARS-medlemmar får rida i. Ridgruppen har ett rabatterat pris (328 kr) jämfört med vanliga ridgrupper och det är max 8 personer som får rida per gång.

Man anmäler sig gång till gång, så man själv kan välja vilka lektioner man vill anmäla sig till. Ridlektionen är på fredagar kl. 15.00, vi samlas innanför entrén på LCR 14.15 och börjar göra iordning hästarna kl. 14.30. För att rida i ridguppen krävs medlemskap med LCR, LARS och Studentlund.

Hur anmäler man sig?

 

Man anmäler sig gång till gång – först till kvarn. Anmälan sker genom det formulär som skickas ut i samband med ridgruppsmejlet på söndagen veckan innan lektionen. Registrera dig här för att få ridgruppsmejlet. Anmälan öppnar måndag kväll kl. 19.00 till veckans ridlektion. Anmälningar som kommer in innan klockan 19.00 accepteras ej.

Anmälan är bindande.

 

Hur vet jag att jag fått en plats till fredagens ridlektion?

 

Har du fått en plats till fredagens ridlektion får du ett mejl som talar om att du fått en plats i gruppen. I mailet står även namn och nummer till den som är stallvärd så att du vet vem du ska kontakta om du blir sen eller har några frågor. Ibland händer det dock att man inte får en plats till ridgruppen då vi ofta har högt tryck på de 8 platserna. Är så fallet får man ett mejl där det står att man tyvärr inte fått en plats, men att man är uppskriven på reservlistan.

Hur betalar jag ridlektionen?

 

Ridlektionerna faktureras i efterhand via Hippocrates Academy. Vi i LARS får 20% studentrabatt på ordinarie lektionspris på en 8-grupp, och betalar 328 kr.

 

Vad är kunskapskraven?

 

Lägsta kravet för att delta på LARS ridlektioner på grundnivå är att kunna hantera hästen i alla tre gångarterna på ett säkert sätt i grupp. Ridgruppens grundnivå motsvarar från ridgruppsnivå Ryttarmärke 3. Rörelser som övas är ex. ställning och böjning, framdelsvändning, skänkelvikning, samt hoppning i galopp.

För att delta på våra avancerade lektioner krävs att man har ridit på lektion på grundnivå och fått ett godkännande av vår ridlärare att även delta på de avancerade lektionerna. Motsvarar från Ryttarmärke 5. Rörelser som tränas är ex. förvänd galopp, enkla byten, bakdelsvändning, öppna och sluta samt banor och vägar i hoppning. Nivåerna och övningarna kan anpassas utefter vilka som rider i gruppen.

Läs mer om Svenska ridsportsförbundets ryttarmärken här.

Gruppen är alltså inte för nybörjare.

Terminsplanering

 

I ridgruppsmejlet finns ett schema för hela terminen så du vet vilken typ av lektion du anmäler dig till. Lektionerna varierar mellan dressyr, markarbete och hoppning. Varannan vecka är ridlektionen på grundnivå respektive avancerad nivå – så kolla schemat innan du anmäler dig.

 

Utrustning

 

• Egen hjälm

• Kläder lämpade för ridning, ingen huvtröja

• Skor med klack och shortchaps, alternativt ridstövlar

• Det är tillåtet att rida med spö, men inga sporrar på ridskolans hästar om inget annat meddelas från ridläraren.

 

Regler och rutiner

 

Det är viktigt att följa regler och rutiner som finns på LCR för att vi ska hantera hästar och rida så säkert som möjligt. Innan första ridtillfället är det viktigt att du läser igenom Regler och Rutiner(länk), läs reglerna regelbundet då något kan ha ändrats.

Du kan även läsa LCRs säkerhets- och ridhusregler(http://lundscivila.se/om-foreningen/anlaggning/sakerhet-ridhusregler/).

 

Andra frågor om ridgruppen?

 

Maila gärna ridgruppen@lundsstudentryttare.se