Fest & Aktivitet

En stor del av LARS verksamhet är inte bara häst utan även fest!

 

– LARS har ett flertal aktiviteter både med och utan alkohol under terminen för våra medlemmar.

 

Pub

Vi ses på after ride och tar en öl, äter gott och (för dem som vill) intar dansgolvet på en nationsklubb. Vi bokar bord på en nationspub eller, när vädret tillåter det, ses i Stadsparken eller Botaniska trädgården.

 

Rundvandringar på LCR

För de som är nyfikna på att börja rida på LCR och i vår ridgrupp på fredagar bjuder vi in till en rundvandring på LCR:S anläggning. Träffa oss i styrelsen, lär känna anläggningen, träffa våra älskade hästar och ställ alla frågor du har!  Efter rundvandringen tittar vi på ridlektionen och fikar.

Det är ett fantastiskt tillfälle att träffa medlemmar i föreningen och lära känna ridklubben!

 

Fredagsfika på LCR

Några gånger varje termin ses vi uppe i caféet på LCR och fikar, informerar om vad som händer i föreningen, men mest av allt snackar och njuter av att vara i stallet. Fikan är alltid på fredagar och ligger efter ridgruppen, perfekt att fylla på med energi efter en härlig ridlektion. Alla medlemmar är välkomna, oavsett om du rider i ridgruppen, bara är medlem eller är intresserad av att höra mer om LARS!

 

Sittningar

LARS har enligt tradition alltid tre sittningar per år. Utöver det så blir det ofta någon extra sittning på nation med efterföljande klubb. Läs mer om våra återkommande sittningar här nedan.

 

LARS/LAOS

LAOS är vår kära samarbetsförening Lunds Akademiska Officerssällskap. Tillsammans med LAOS har vi sedan många år tillbaka vår älskade LARS/LAOS-bal. Balen hålls en gång på våren och en gång på hösten. På våren är LAOS ansvariga för en dagsaktivitet, ofta löst inspirerad av det militära, och LARS står för matlagningen. På hösten är rollerna ombytta och LARS ansvarar för en hästig dagsaktivitet och LAOS lagar middag. Sittningen på kvällen hålls i LAOS egna lokal i AF-borgen, Mässen. Middagen följs av klubb och festligheter.

LARS/LAOS-balerna är alltid väldigt uppskattade och platserna är väldigt eftertraktade. Du har inte upplevt studentliv om du inte gått på en LARS/LAOS-bal!

 

Inspektorsmiddagen

Inspektorsmiddagen är en sittning till för att hylla vår kära Inspektor. Inspektorns uppdrag är att stötta styrelsen och föreningen i att bedriva sin verksamhet, upprätthålla traditioner, låna ut hästar till aktiviteter och sjunga högst när vi skålar. Inspektorsmiddagen brukar även locka hem gamla LARSare till Lund för att gå på sittningen, ett perfekt tillfälle att knyta ihop gamla och nya medlemmar. Sittningen är alltid väldigt mysig och är fylld av sång, mat och spex.