ridgrupp

LARS har en egen ridgrupp på Lund Civila Ryttarförening (LCR) som endast LARS-medlemmar får rida i. Ridgruppen har ett rabatterat pris (260 kr) jämfört med vanliga ridgrupper och det är max 8 personer som får rida per gång. Ridlektionen är på fredagar kl. 18.30 med samling kl. 17.50. För att rida i ridguppen krävs medlemskap med LCR.

 

Hur anmäler man sig?
Man anmäler sig gång till gång – först till kvarn. Anmälan sker genom det formulär som skickas ut i samband med ridgruppsmejlet.

  • Anmälan öppnar måndag kväll kl. 21.00, till veckans ridlektion. Anmälningar som kommer in innan klockan 21.00 accepteras ej.
  • Anmälan är bindande.

Utöver detta behöver du ha ett konto registrerat på hopoti.se. Detta är ridskolans bokningssystem där tilldelning av häst samt betalning av ridlektionen sker.

 

Hur blir jag medlem på Hopoti?

Det är väldigt enkelt! Följ instruktionerna av registreringen genom att ansluta via e-post, Facebook eller Google-konto. Välj Lunds Civila Ryttarförening som ert favoritstall. Det är även betydelsefullt att fylla i längd och vikt, samt vilken erfarenhet ni har så att vår ridlärare kan sätta rätt ryttare på rätt häst.

 

Hur vet jag att jag fått en plats till fredagens ridlektion?

Har du fått en plats till fredagens ridlektion får du ett mejl från Hopoti som talar om att du har en faktura att betala. Ibland händer det dock att man inte får en plats till ridgruppen då vi ofta har högt tryck på de 8 platserna. Är så fallet får man istället ett vanligt mejl där det står att man tyvärr inte fått en plats, men att man är uppskriven på reservlistan.

 

Hur betalar jag ridlektionen?

Det gör du via Hopoti.se. Logga in och klicka på fliken för dina fakturor (den lyser röd om du har en aktuell faktura) – klicka i den tomma rutan och välj gå vidare till betalning. Därefter fyller du i dina kortuppgifter och bekräftar med Bank ID.

 

Vad är kunskapskraven?

Lägsta kravet för att delta på LARS ridlektioner på grundnivå är att kunna hantera hästen i alla tre gångarterna på ett säkert sätt i grupp. Motsvarar lägst röd nivå på LCR. För att delta på våra avancerade lektioner krävs att man har ridit på lektioner på grundnivå och fått ett OK av vår ridlärare att även delta på de avancerade lektionerna. Motsvarar minst LCRs gula nivå. Läs mer om LCRs olika ridgruppsnivåer. Gruppen är alltså inte för nybörjare.

 

Terminsplanering
I ridgruppsmejlet finns ett schema för hela terminen så du vet vilken typ av lektion du anmäler dig till. Lektionerna varierar mellan dressyr, markarbete och hoppning. Varannan vecka är ridlektionen på grundnivå respektive avancerad nivå – så kolla schemat innan du anmäler dig.

 

Utrustning
• Egen hjälm

• Kläder lämpade för ridning, ingen huvtröja

• Skor med klack och shortchaps, alternativt ridstövlar

• LCR rekommenderar alla att rida med spö, du får rida med sporrar efter tillåtelse från ridläraren

 

Regler och rutiner
Det är viktigt att följa regler och rutiner som finns på LCR för att vi ska hantera hästar och rida så säkert som möjligt. Innan första ridtillfället är det viktigt att du läser igenom Regler och Rutiner, läs reglerna regelbundet då något kan ha ändrats. Du kan även läsa LCR säkerhets- och ridhusregler.

 

Andra frågor om ridgruppen?
Maila gärna ridgruppen@lundsstudentryttare.se