Ridgrupp

ridgrupp

LARS har en egen ridgrupp på Lund Civila Ryttarförening (LCR) som endast LARS-medlemmar får rida i. Ridgruppen har ett rabatterat pris (270 kr) jämfört med vanliga ridgrupper och det är max 8 personer som får rida per gång. Ridlektionen är på fredagar kl. 15.00 och vi ska vara på plats kl. 14.30 för att göra iordning hästarna. För att rida i ridguppen krävs medlemskap med LCR.

Hur anmäler man sig?

Man anmäler sig gång till gång – först till kvarn. Anmälan sker genom det formulär som skickas ut i samband med ridgruppsmejlet. Registrera dig här för att få ridgruppsmejlet. Anmälan öppnar måndag kväll kl. 21.00 till veckans ridlektion. Anmälningar som kommer in innan klockan 21.00 accepteras ej.

Anmälan är bindande.

Hur vet jag att jag fått en plats till fredagens ridlektion?

Har du fått en plats till fredagens ridlektion får du ett mejl som talar om att du fått en plats i gruppen. I mailet står även namn och nummer till den som är stallvård så att du vet vem du ska kontakta om du blir sen eller har några frågor. Ibland händer det dock att man inte får en plats till ridgruppen då vi ofta har högt tryck på de 8 platserna. Är så fallet får man ett mejl där det står att man tyvärr inte fått en plats, men att man är uppskriven på reservlistan.

Hur betalar jag ridlektionen?

Betalning (270kr) sker med kort på LCR innan lektionen börjar. Det kommer finnas en stallvärd från LARS på plats som hjälper dig.

Under rådande omständigheter sker betalningen dock på annorlunda vis eftersom vi undviker att samlas i grupp. Betalning sker istället via swish, men all information skickas ut via mail om man får en plats på lektionen.

Vad är kunskapskraven?

Lägsta kravet för att delta på LARS ridlektioner på grundnivå är att kunna hantera hästen i alla tre gångarterna på ett säkert sätt i grupp. Motsvarar lägst röd nivå på LCR. För att delta på våra avancerade lektioner krävs att man har ridit på lektioner på grundnivå och fått ett OK av vår ridlärare att även delta på de avancerade lektionerna. Motsvarar minst LCRs gula nivå. Läs mer om LCRs olika ridgruppsnivåer. Gruppen är alltså inte för nybörjare.

Terminsplanering

I ridgruppsmejlet finns ett schema för hela terminen så du vet vilken typ av lektion du anmäler dig till. Lektionerna varierar mellan dressyr, markarbete och hoppning. Varannan vecka är ridlektionen på grundnivå respektive avancerad nivå – så kolla schemat innan du anmäler dig.

Utrustning

• Egen hjälm
• Kläder lämpade för ridning, ingen huvtröja
• Skor med klack och shortchaps, alternativt ridstövlar
• LCR rekommenderar alla att rida med spö, du får rida med sporrar efter tillåtelse från ridläraren

Regler och rutiner

Det är viktigt att följa regler och rutiner som finns på LCR för att vi ska hantera hästar och rida så säkert som möjligt. Innan första ridtillfället är det viktigt att du läser igenom Regler och Rutiner, läs reglerna regelbundet då något kan ha ändrats. Du kan även läsa LCR säkerhets- och ridhusregler.

Andra frågor om ridgruppen?

Maila gärna ridgruppen@lundsstudentryttare.se