ridgrupp

LARS har en egen ridgrupp på Lund Civila Ryttarförening (LCR) som endast LARS-medlemmar får rida i. Ridgruppen har ett rabatterat pris (220 kr) jämfört med vanliga ridgrupper och det är max 8 personer som får rida per gång. Ridlektionen är på fredagar kl. 16.00 (samling 15.15) och man betalar på plats med kort. För att rida i ridguppen krävs medlemskap med LCR.

 

Hur anmäler man sig?
Man anmäler sig gång till gång och det är de som anmäler sig först som får rida.
• Öppnar måndag kväll kl 21.00, till veckans ridlektion

• Anmälan sker genom det formulär som skickas ut i samband med ridgruppsmailet

• Anmälan är bindande

 

Vad är kunskapskraven?
Lägsta kravet är att kunna hantera hästen i alla tre gångarterna, rida skänkelvikning samt framdelsvändning. Motsvarar lägst röd nivå på LCR, men vi tränar på saker upp till svart nivå. Ridgruppsnivåer.

 

Utrustning
• Egen hjälm

• Kläder lämpade för ridning, ingen huvtröja

• Skor med klack och shortchaps, alternativt ridstövlar

• LCR rekommenderar alla att rida med spö, du får rida med sporrar efter tillåtelse från ridläraren

 

Regler och rutiner
Det är viktigt att följa regler och rutiner som finns på LCR för att vi ska hantera hästar och rida så säkert som möjligt. Innan första ridtillfället är det viktigt att du läser igenom Regler och Rutiner, läs reglerna regelbundet då något kan ha ändrats. Du kan även läsa LCR säkerhets- och ridhusregler.

 

Terminsplanering
Temat för lektionen är samma två veckor i rad, där första lektionen har en genomgång om vad som ska övas på. Den andra lektionen har inte någon genomgång och det förväntas att du läst på eller redan kan det som ska. Känner du dig osäker rekommenderar vi att du går på den första lektionen som har genomgång.

Terminsplanering

 

Andra frågor om ridgruppen?
Maila gärna ridgruppen@lundsstudentryttare.se